Zorg & Innovatie

Wie zijn wij

De Nieuwsbrief Zorg en Innovatie wordt uitgegeven door de Stichting Nieuwsbrief Zorg & Innovatie. De Nieuwsbrief is een voortzetting van de gelijknamige Nieuwsbrief die eerder gepubliceerd werd onder auspiciën van de Guus Schrijvers Academie en heeft dezelfde redactie. In het jaar 1999 is de Nieuwsbrief gestart vanuit het Julius Centrum UMC Utrecht met uitsluitend bijdragen van Guus Schrijvers. In de loop der jaren is dit uitgegroeid tot een tweewekelijkse uitgave met zes bijdragen van verschillende auteurs op het gebied van de volksgezondheid en de gezondheidszorg, met de nadruk op innovatie. De Nieuwsbrief draait geheel op vrijwilligers. U kunt zich er gratis op abonneren.  De nieuwsbrief richt zich op beleidsmakers, onderzoekers en zorgprofessionals. De nieuwsbrief concentreert zich op actuele onderwerpen, innovatie en veranderingen in en rond de zorg.  Vaak worden bekende en vooraanstaande auteurs uit het veld benaderd om een gedegen inleiding of evaluatie te schrijven. Ook geeft de Nieuwsbrief ruimte aan bijvoorbeeld promovendi en innovators uit het veld om verslag te doen of inzichten te promoten. Al met al ontwikkelde de Nieuwsbrief zich in 23 jaar van een persoonlijk weekjournaal tot een opinieblad en platform op het brede terrein van inhoudelijke, financiële, digitale en organisatorische vernieuwingen in de zorg.

Robert Mouton (1958), hoofdredacteur

Filosoof en master of public health, heeft in het merendeel van zijn werk beleids- en bestuursadvisering gecombineerd met leidinggeven aan stafafdelingen bij (grote) instellingen in de zorg (cure en care). Sinds 2020 is hij betrokken bij de Nieuwsbrief Zorg & Innovatie.

Guus Schrijvers (1949), redacteur

en founding father van de nieuwsbrief (1999). Guus is em. hoogleraar public health (Julius Centrum, UMC Utrecht) en gezondheidseconoom. Hij is naast redacteur en auteur actief als adviseur en spreker op congressen.

Petra Schimmel ( 1976), digitale zaken

is projectmanager bij het UMC Utrecht en Eventmanager bij De Congreszaak. Daarnaast al vele jaren actief in het sociaal maatschappelijk domein in Utrecht.

 

Links

Algemene Voorwaarden

Privacy Statement

Contact

Steun de Nieuwbrief Zorg en Innovatie in 2024. 
Klik hier voor meer informatie.

Volg ons
Contactformulier

8 + 6 =

Schrijf u in voor de nieuwsbrief


En ontvang elke 2 weken de nieuwsbrief met de meest recente artikelen in je mailbox!

Klik hier om in te schrijven

Dit zal sluiten in 10 seconden